Skip to content

Politie- en deurwaardersstage

Als advocaat werk je veel samen met andere partijen. Je hebt niet alleen te maken met je eigen cliënt, de wederpartij, de advocaat van de wederpartij en de rechtbank, maar je zult in een civiele praktijk ook veel samenwerken met de gerechtsdeurwaarder. De deurwaarder brengt bijvoorbeeld voor jou de dagvaarding uit, legt conservatoir beslag en executeert een toewijzend vonnis. Indien je werkzaam bent in het strafrecht, dan heb je veel te maken met het Openbaar Ministerie en in het bijzonder met de politie. Bijvoorbeeld als je een piketmelding ontvangt.

Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat je begrijpt hoe de deurwaarder en politie te werk gaan. Daarom organiseert De Twentsche Jonge Balie een politie- en deurwaardersstage. Ook indien je niet werkzaam bent in een civiele- of strafrechtpraktijk, is het leuk en leerzaam om te zien hoe verschillende organisaties te werk gaan.

Aanmelden voor een politie- en/of deurwaardersstage

De advocaat-stagiaires dienen bij de aanvraag van hun lidmaatschap, kenbaar te maken of zij de politiestage wensen te lopen. De deurwaardersstage is een verplichte stage.

De deurwaardersstage wordt in samenwerking met Kroep Steghuis Gerechtsdeurwaarders georganiseerd. Direct na het voltooien van de stage ontvangt de advocaat-stagiair een stageverklaring van Kroep Steghuis.

De politiestage wordt in samenwerking met het Arrestantencomplex in Borne georganiseerd. Na afronding van de stage ontvangt de advocaat-stagiair een stageverklaring van de Portefeuillehouder Opleidingen.

Het deelnemen aan een stage is alleen mogelijk op uitnodiging van De Twentsche Jonge Balie. De uitnodiging voor deelname ontvang je in het tweede jaar van je stage. De advocaat-stagiaires worden door de Portefeuillehouder Opleidingen benaderd op volgorde van de datum van hun beëdiging.

Let op: Indien je aan het begin van het derde jaar van je stage nog steeds niet voor een stage bent uitgenodigd, trek dan even aan de bel bij de Portefeuillehouder Opleidingen.