OPW

Amice, Amica,

Het is de commissie OPW ambtshalve bekend dat zich onder u een aantal eloquente advocaten bevindt die logos, pathos en ethos tijdens het pleiten perfect weet te combineren. Een mooie gelegenheid om deze talenten te ventileren is de jaarlijkse Oostelijke Pleitwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd gaan de Jonge Balie Gelderland en de Twentsche Jonge Balie de titanenstrijd aan met elkaar om te beslechten wie dit jaar de beste pleiter levert.

De strijd zal losbarsten op vrijdagmiddag 24 april a.s. in de rechtbank Gelderland, locatie  Arnhem. Een deskundige en onafhankelijke jury zal de pleiters beoordelen en zal beslissen wie de wisselbeker dit jaar mee naar huis mag nemen. Bovendien zal de winnaar deelnemen aan de Landelijke Pleitwedstrijden.

De commissie OPW is op zoek naar pleiters die deze strijd met de Jonge Balie Gelderland aandurven. Meld u gauw, maar uiterlijk 13 maart a.s., aan bij Anne Scheers (scheers@wildenberghalder.nl). Wacht niet te lang want er zijn maar twee plekken beschikbaar voor de Twentsche Jonge Balie. Bijkomend voordeel: meedoen aan de Oostelijke Pleitwedstrijd levert een opleidingspunt en dus een vrijstelling op voor de verplichte pleitoefening. Anderzijds baart pleitoefening kunst, dus ook als u de pleitoefeningen reeds achter de rug heeft bent u van harte uitgenodigd mee te doen.

Mocht u de strijd niet aandurven, kom dan gerust kijken naar de pleiters: een goede voorbereiding voor de pleitoefeningen die eventueel nog volgen. Voor het volledig bijwonen van de pleitwedstrijd ontvangen de deelnemers aan de ‘oude beroepsopleiding’ bovendien een punt.

Zodra het definitieve programma gereed is, wordt u daarover geïnformeerd.

De commissie Oostelijke Pleitwedstrijd 2015 bestaat uit Eline van der Wal, Charlotte de Vries en Anne Scheers en zij wachten uw aanmeldingen af!