Voor de pleiters van het Oosten: de Oostelijke Pleitwedstrijden komen er weer aan!

Vooraankondiging Oostelijke Pleitwedstrijden: 19 mei 2017 (van 14:00 tot circa 17:00 uur)

Amice, Amica,

Op 19 mei 2017 zullen de afgevaardigden van de Twentsche Jonge Balie en de Jonge Balie Gelderland de sterren van de hemel pleiten tijdens de Oostelijke Pleitwedstrijden. Dit jaar zullen de Oostelijke Pleitwedstrijden plaatsvinden in de Rechtbank Gelderland (Arnhem). Tijdens deze pleitwedstrijden wordt er gestreden om een deelnameplaats voor de Landelijke Pleitwedstrijden op vrijdag 23 juni 2017.

Er zullen in totaal twee pleitrondes worden gehouden. De pleidooien duren maximaal 20 minuten per pleitronde. Daarna is er gelegenheid voor re- en dupliek van maximaal 5 minuten.

De Twentsche Jonge Balie is op zoek naar twee pleiters die de Twentse eer op 19 mei 2017 willen verdedigen.

Indien je nog niet hebt deelgenomen aan de civiele pleitoefeningen, dan zal deelname aan de Oostelijke Pleitwedstrijden je een vrijstelling geven voor de verplichte deelname aan de civiele pleitoefeningen. Je bent natuurlijk ook van harte uitgenodigd om deel ten nemen aan de Oostelijke Pleitwedstrijden wanneer je reeds hebt deelgenomen aan de civiele pleitoefeningen.

Neem je liever een aanmoedigende rol aan? In dat geval ben je van harte welkom om plaats te nemen in de publieke tribune. Dat is niet alleen leerzaam en leuk, maar het volledig bijwonen van deze middag is ook goed voor 1 lokaal opleidingspunt!

Aanmelden
Wil je strijden om de titel van beste pleiter van de oostelijke Balie’s? Meld je dan voor vrijdag 19 maart 2017 aan middels een korte mail aan Mariska Zanting (zanting@damste.nl).

Karijn Gerritsen
Portefeuillehouder Opleidingen