Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jonge Balie Congres 2016!

donderdag 3 november 2016 | 08:00 - vrijdag 4 november 2016 | 17:00

Vanaf heden zijn de inschrijvingen voor het Jonge Balie Congres 2016 geopend!

Donderdag 3 en vrijdag 4 november aanstaande vindt het jaarlijkse Jonge Balie Congres plaats. Dit jaar zullen de jonge advocaten van Nederland neerstrijken in de Philharmonie te Haarlem. Dit is een prachtige schouwburg waar ook het televisieprogramma Maestro is opgenomen.

Het congresthema zal dit jaar zijn: “Meesterlijk Gesproken – Over de kracht van taal en de kunst van communiceren”. Op donderdag zal NOS presentator (én niet te vergeten Wie is de Mol-winnaar) Rik van de Westelaken jullie meenemen door de dag. Als spreker zullen onder anderen VS-deskundige en journalist Twan Huys, Prof. dr. M.W.C. (Maarten) Feteris en Sjoerd Zijlstra een bijdrage verzorgen aan de hand van het veelzijdige thema.

Zo zal Twan Huys aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen verslag doen van hoe het echtpaar Clinton zich met gerichte communicatie een weg baande van Yale naar het (mogelijke) presidentschap. Deze aan Yale geschoolde juristen hebben zich het thema ‘Meesterlijk gesproken’ als geen ander eigen gemaakt. Dhr. Feteris zal de aanwezigen meer vertellen over hetgeen hij al bij zijn installatie als president van de Hoge Raad bepleitte: een meer open houding van de Hoge Raad naar de buitenwereld, onder meer door het hanteren van minder ingewikkeld en plechtstatig taalgebruik. Sjoerd Zijlstra, hoogleraar Wetgevingsleer aan de VU, zal de aanwezigen tips en tricks meegeven voor de advocatenpraktijk. De donderdag zal zoals ieder jaar knallend worden afgesloten; met dit jaar live (!) funky deuntjes en platen die nopen tot danspasjes tot in de vroege uurtjes.

Kortom: het belooft een prachtig congres te worden. Inschrijven kan via de website www.jongebaliecongres.nl

Gegevens

Begin:
donderdag 3 november 2016 | 08:00
Einde:
vrijdag 4 november 2016 | 17:00
Website:
www.jongebaliecongres.nl

Locatie

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
Haarlem, Noord Holland 2011 HH Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.theater-haarlem.nl/