Lezingen

De Twentsche Jonge Balie organiseert diverse vakinhoudelijke lezingen per jaar over wisselende onderwerpen. Er wordt echter niet alleen nieuwe wet- en regelgeving of jurisprudentie besproken, maar er is ook aandacht voor de andere aspecten van de advocatuur. Een groot succes was bijvoorbeeld ‘de advocaat in de digitale omgeving’ en ‘the happy lawyer’.

Daarnaast organiseert onze hoofdsponsor, de ABN AMRO Bank, twee keer per jaar een lezing. De lezingen zijn zowel werkgerelateerd, maar kunnen ook gaan over andere onderwerpen die jonge advocaten bezig houden. Wat komt er bijvoorbeeld kijken bij je inkopen in een maatschap? Hoe zit het met pensioen of hypotheken? Wat dacht je van een handige bijspijkercursus ‘jaarrekeninglezen’ vlak voor de toets van de Beroepsopleiding Advocaten? Zorg dus dat je erbij bent!

Organisatie
De lezingen worden door de lezingencommissie van de Twentsche Jonge Balie georganiseerd. De geplande lezingen worden tijdig aangekondigd via de agenda en nieuwsberichten op deze website. Daarnaast worden de uitnodigingen voor de lezingen via de mailinglijst van de Twentsche Jonge Balie verspreid.

Lokale opleidingspunten
Voor het bijwonen van een lezing wordt 1 lokaal opleidingspunt toegekend. Advocaat-stagiaires die zijn beëdigd op of na 1 maart 2013 zijn verplicht om in het kader van hun advocaatstage tenminste twee lezingen van de Twentsche Jonge Balie bij te wonen. Voor het verkrijgen van de opleidingspunten dien je tijdens de gehele lezing aanwezig te zijn én voorafgaand en na afloop van de lezing een presentielijst te tekenen. Je ontvangt vervolgens per e-mail een aanwezigheidsverklaring van de portefeuillehouder opleidingen van de Twentsche Jonge Balie.

Vragen
Voor vragen kun je terecht bij de lezingencommissie of het bestuur van de Twentsche Jonge Balie (portefeuillehouder opleidingen).

 

Lezing kalender

Op dit moment zijn er geen activiteiten gepland. Houd onze agenda in de gaten!